Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
МВР Пазарджик с "по-нисък успех" заради случая "Белнейски"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:55 / 28.01.2007Коментари ()1240
©
По-ниска оценка за работата си спрямо предходни години е получила Областната дирекция на полицията в Пазарджик, съобщи директорът й - комисар Емил Ганчев, при представяне на отчета за дейността за миналата година.

Според Ганчев причината е все още неразкритото убийство на Кристина и Росица Белнейски. Той подчерта, че работата по случая не е прекъсвана и полицията ще работи до разкриване и осъждане на извършителите на тежкото престъпление.

Ганчев добави, че Пазарджишка област е на 11-о място в страната по коефициент на престъпност. През 2006 година е регистрирано повишение на броя на престъпленията с 9.44% спрямо предходната година. От полицията отчитат разкриваемост от 60%.

В отчета се подчертава, че регионът е естествен кръстопът между двата най-големи града - София и Пловдив, като преминаващите през него ж.п. линия и Автомагистрала "Тракия" са също фактори, които оказват пряко въздействие върху нивото на криминалната активност.

През миналата година са извършени осем убийства, като 4 от тях са разкрити, а в един от случаите е констатирано, че не става въпрос за насилствена смърт и той е прекратен. За сравнение - през 2005-а убийствата са били две.

В Пазарджишка област през 2006 г. са направени осем опита за убийство, а през 2005-а е регистриран само един случай.
3 от опитите за убийство са разкрити, 5 са прекратени, сочи още докладът на ОДП "Пазарджик".

Като положителна тенденция в отчета на пазарджишката полиция се посочва работата по противодействието на организираните престъпни групи, борбата с тероризма, корупцията и икономическата престъпност.

Междувременно на кръгла маса по проблемите с детската престъпност доц. д-р Пламен Цоков, преподавател по психология в ПУ "Паисий Хилендарски" заяви, че убийците на сестрите Белнейски от Пазарджик са от малцинствен произход.

Цоков поясни, че е участвал в изготвянето на психологическия профил на убийците на момичетата. Той показва, че убийците са поне двама, извършили са престъплението умишлено и са ниско образовани, предаде БТА.

На 31 януари се навършва една година от откриването на телата на двете сестри. Междувременно стана ясно, че по-ниска оценка за работата си спрямо предходни години е получила Областната дирекция на полицията в Пазарджик.

Това съобщи нейният директор - комисар Емил Ганчев, при представяне на отчета в отчета на дейността за миналата година. Според Ганчев причината е все още неразкритото убийство на Кристина и Росица Белнейски. Информацията е на News.bg.

Той подчерта, че работата по случая не е прекъсвана и полицията ще работи до разкриване и осъждане на извършителите на тежкото престъпление. Ганчев добави, че Пазарджишка област е на 11-о място в страната по коефициент на престъпност.

През 2006 година е регистрирано повишение на броя на престъпленията с 9,44 на сто спрямо предходната година. От полицията отчитат разкриваемост от 60 на сто.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/MVR-Pazardzhik-s-po-nisuk-uspeh-zaradi-sluchaya-Belneiski-23206
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.