Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Удължават срока за интеграционните добавки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:21 / 29.01.2007Коментари ()1018
400 000 лева неправомерно получени помощи ще трябва да бъдат върнати на службите за социално подпомагане от хора в Пловдив и областта. Това съобщи директорът на Регионалната служба за социално подпомагане Катя Минова.

В повечето случаи кандидатстващите за социални помощи са укрили информация, че на тяхно име има регистрирана фирма или че са пътували в чужбина. Така те неправомерно са получавали социални помощи.

Най- много длъжници на службите за социално подпомагане има в Пловдив, където общият размер на дължимите суми възлиза на 300 000 лева. "От миналата година ние разполагаме с информационна система, която ни позволява максимално бързо да проверяваме кандидатстващите за помощи, затова отговарят ли на изискванията. Затова и намалява съответно броя на лицата, които имат право да получат тези средства, коментира Катя Минова.

Дирекциите за "Социално подпомагане" в Пловдив и региона ще приемат молби- декларации за интеграционни добавки на инвалиди и след 30 януари. Официалният срок изтича на 31 януари, но за да се обхванат всички нуждаещи се, ще се приемат документи и след тази дата, за да няма ощетени граждани.

Социалните служби ще продължат да приемат молби-декларации поне седмица след изтичане на официалния срок. По този начин всички хора с увреждания ще могат да се възползват от правото си да получат интеграциионните си добавки, коментира Катя Минова. Към момента 30 000 инвалиди от областта са подали молби- декларации.

Срокът за представяне на удостоверенията от общопрактикуващите лекари, които трябва да се приложат в документите за хората с увреждания също се увеличава и те ще се подават до края на месец февруари. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Udulzhavat-sroka-za-integracionnite-dobavki-23263
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.