Постите започнаха, но това не означава, че ще се лишим от сладки десерти | ||||||
| ||||||
Необходими продукти: – ябълки - 4 бр. средни по големина – орехови ядки - 1 ч.ч. – канела - 1 ч.л. – захар - 1/2 ч.ч. – олио - 1/2 ч.ч. – вода - 1 и 1/3 ч.ч. топла – брашно - 3 ч.ч. – бакпулвер - 1 бр. Начин на приготвяне: В купа смесете водата със захарта, разбъркайте, докато захарта се разтвори напълно. Прибавете олиото, брашното предварително пресято и смесено с бакпулвера, разбъркайте. Нарежете или начупете ядките на по-едри парчета и ги прибавете към тестото. Почистете и настържете на едро ренде ябълките, смесете ги с канелата и ги прибавете към кексовата смес, разбъркайте. Намажете тавичка с малко олио и поръсете с брашно равномерно, изсипете сместа в нея и заравнете отгоре. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете постния кекс до готовност, като за нея проверявате с дървена клечка за зъби. Източник: gotvach.bg |