Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Епидемичен взрив от менингит в детска градина в Хисар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:24 / 13.10.2004Коментари ()918
Седем деца, заболели от менингит, са настанени за лечение в Инфекциозна клиника в Пловдив след епидемичен взрив, регистриран в детска градина "Мечо Пух" в Хисар, съобщиха от ХЕИ-Пловдив. Първото дете е постъпило за лечение на 30 септември с главоболия, болки в корема и повръщане. През следващата седмица са хоспитализирани още 6 деца от същата детска градина. На лечение са и двама третокласници, по-малките деца в техните семейства са посещавали детската градина, но не са болни. Хоспитализираните деца са в добро общо състояние, без опасност за живота. Взети са проби за изследване от всичките 80 контактни родители и персонала. Децата са инжектирани с гамаглобулин.
Детската градина е била затворена след проверка на санитарната инспекция на 5 октомври заради липсата на течаща вода, а на директорката е съставен акт от 120 лв. От днес ОДЗ "Мечо пух" в кв. "Вергово" на Хисар има разрешение за работа, но само 7 деца са посетили градината.
През последната година болните от серозен менингит в Пловдив и областта са намалели до 15 на месец в сравнение с 2003 г., когато на месец са регистрирани по 50 души.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Epidemichen-vzriv-ot-meningit-v-detska-gradina-v-Hisar-2344
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.