Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Не изхвърляйте сухия хляб, ето какво може да направите с него
©
Свръхпредлагането на хляб автоматично означава наличието на студен, остатъчен хляб в шкафа на почти всяко семейство. Фактът, че е престоял обаче, не прави хляба негоден за консумация. В тази статия ще научите за интересните приложения на остатъците от хляб.

 

Папарата е храна, консумирана и харесвана от деца и възрастни. Тайната на вкусното папаре е именно старият хляб, който при готвене със зехтин, сирене, мляко и яйца омекотява и свързва всички съставки.

Пържени филии

 

Остарелите филийки хляб могат да се използват много добре за богата на протеини закуска. На сутринта може да ги потопите в яйце и да ги изпържите. Пържената филия има страхотен вкус със сирене, домати, мляко или кисело мляко.

Кюфтета

 

Старият хляб може да се използва в домашна смес за кюфтета. Когато хлябът е стар, има много добри свързващи способности на смляно месо, подправки и лук.

Трохи от стар хляб

Можете да поставите стария и сух хляб в миксер и да го обработите до получаването на многофункционални трохи. Можете да го използвате за сгъстяване на супи, солени ястия, салати и други.

 

Брускета

Можете да сложите филийките стар хляб в тост и да ги използвате за приготвяне на различни брускети. Тези брускети могат да се приготвят със зехтин, доматен сос, сирене, риба тон и др.

Трахана

Остатъците от хляб са идеални за приготвянето на вкусната трахана. Попива много добре течностите и запазва характерния леко пикантен вкус на траханата, пише actualno.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Ne-izhvurlyaite-suhiya-hlyab-eto-kakvo-mozhe-da-napravite-s-nego-2353486
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.