Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Голяма контрабандна пратка цигари задържана на Капитан Андреево
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:30 / 15.10.2004Коментари ()1290
Инспектори от митнически пункт Капитан Андреево предотвратиха контрабанда на 56 мастрбокса цигари “Суперкингс”, съобщиха от Агенция "Митници".
Цигарите - 560 000 къса, са открити при щателна митническа проверка на камион с азербайджанска регистрация, пътуващ от Турция за Германия. При физически контрол на стоката митническите инспектори откриват 40 кашона без надписи. При отварянето им се оказва, че в тях има други кашони, в които са скрити по 70 стека, опаковани в найлони. За пренасянето на цигарите е използван класическия метод на укриване “тапа”, тъй като в началото на товарното помещение са били подредени празни палети за авточасти, които камионът е превозвал по документи. Ако цигарите бъдат продадени на английския пазар, за който вероятно са били предназначени, тяхната стойност би била 126 000 паунда.
На шофьора, 44- годишен турски гражданин, с инициали Е.И., е съставен акт за митническо нарушение. Контрабандните цигари са задържани. По случая е уведомена Районна прокуратура. За последните две години това е втората голяма контрабандна пратка на цигари, задържана на Капитан Андреево. 810 000 къса “Суперкингс” бяха открити през юни миналата година в камион с холандска регистрация, превозващ текстил от Турция за Великобритания.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Golyama-kontrabandna-pratka-cigari-zadurzhana-na-Kapitan-Andreevo-2388
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.