Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Една глътка на ден от този еликсир ще ви предпази от зарази
Автор: Илиана Пенова 21:10 / 25.01.2025Коментари ()2358
©
Домашно приготвените джинджифилови шотове са напитка с интензивен вкус за перфектен имунитет, пълен с ползи за здравето. Освен това се приготвят лесно в блендер и са много по-достъпни от закупените от магазина бутилки, пише downshiftology.com.

Джинджифилът често е любимата ми съставка за укрепване на имунитета или противовъзпалително действие. Използвам джинджифил в моята джинджифилова супа от моркови , правя захаросан джинджифил и маринован джинджифил у дома и обичам моя лечебен индонезийски сок Jamu , когато се чувствам лошо. Но за да поддържам имунната си система силна и здрава, особено през зимния сезон, тези джинджифилови шотове са идеални за бърза доза концентриран сок от джинджифил. 

Една доза джинджифил има мощни ползи за здравето. Добре известно е, че джинджифилът има безброй ползи за здравето. От облекчаване на болката и намаляване на възпалението до успокояване на храносмилателната система, джинджифилът прави чудеса, когато става въпрос за изцеление на тялото.

Съхраняват се добре в хладилник или фризер. 

Съставки за джинджифилов шот

Джинджифил: Използвайте пресен корен от джинджифил за най-силен и мощен вкус. Но ако имате достъп само до сушен или смлян джинджифил, имам съвети за това по-долу.

Лимонов сок: Яркият цитрусов аромат на пресния лимонов сок се съчетава добре с джинджифила и има много по-добър вкус от бутилирания лимонов сок. Той също така добавя доза витамин С.

Кокосова вода: Въпреки че можете да използвате вода,  кокосовата вода добавя капка естествена сладост. Това помага да се балансира пикантният аромат на джинджифил и лимон.

Лют пипер: Само една щипка лют червен пипер придава на тези инжекции топлина, а също така може да подобри кръвообращението и храносмилането.

Как да си направим джинджифилови шотове

Блендирайте до гладка смес. Смесете парчетата джинджифил, лимоновия сок, кокосовата вода и лютия червен пипер, докато не останат парчета джинджифил.

Прецедете добре. Прецеждането на сместа от джинджифил помага за премахване на парченца кора от джинджифил и онези досадни влакна от джинджифил! За да получите най-много сок, натиснете твърдите частици с гърба на лъжица, когато пасирате.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Edna-glutka-na-den-ot-tozi-eliksir-shte-vi-predpazi-ot-zarazi-2424970
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.