Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Три от одобрените малки благоустройствени проекти в Пазарджик са осъществени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:21 / 19.10.2004Коментари ()1416
Вчера народните представители от НДСВ Милена Милотинова, Пенка Пенева и Валентин Милтенов и областният управител на Пазарджик Иван Димитров откриха три от обектите в областта, реализирани по т. нар. малки демонстрационни проекти на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
В с. Юнаците с отпуснатите 8 980 лева са обновени 6 класни стаи и 2 кабинета. Сградата е стара, а средства за ремонт все недостигаха, сподели кметът Стоян Кузев. Той е доволен и от одобрения и предстоящ да се реализира проект за благоустрояване и канализация на улиците в селото. За него Социално инвестиционният фонд отпуска 200 хил. евро не без съдействието на Милена Милотинова. За второкласниците на Юнаците областният управител осигури с лични средства тетрадки и учебни помагала, а на училището дари икона на Света Богородица.
В Попинци депутатите и губернаторът бяха посрещнати от децата на селото,техните родители, баби и дядовци. Те вече имат детска площадка в центъра на селото, на която мнозина техни връстници от други населени места биха могли да завидят. Кметицата Мария Шопова благодари за придобивката и пожела този жест да бъде последван и от други. Малчуганите поздравиха гостите с български народни песни, научени в детската градина и едва дочакаха прерязването на лентата, за да се устремят към люлките, пързалката и катерушките. Стойността на проекта е 8 458 лева, а изпълнител е “ТЕС Екострой” ЕООД – София. По-голяма част от конструктивното изпълнение на съоръженията е от дърво, което придава допълнителен уют на детския кът.
Същият проект, със същият изпълнител е реализиран и в Стрелча. На прокрадналите се съмнения в публичното пространство за отклоняване на средства по тези проекти депутатката Пенка Пенева отговори: “Проектът за с. Попинци беше буквално подарен от Сдружение “Младежки кръг “Нов свят” от Панагюрище, като контрола за реализацията се осъществява и от кмета на селото, и от областната управа. Така че злоупотреби е почти невъзможно да има”.
Миналата седмица бе открита ремонтираната сграда на читалището в с. Левски. Предстои финализирането на останалите 42 проекта от одобрените за Пазарджишка област общо 45, а в третия етап ще бъдат разпределени и останалите 180 хил. лева от програмата на Правителството. информацията е на PA media.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Tri-ot-odobrenite-malki-blagoustroistveni-proekti-v-Pazardzhik-sa-osushtestveni-2461
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.