Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Благотворителна организация прекратява дейността си заради отвличане на служител
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:36 / 20.10.2004Коментари ()564
Благотврорителната организация "Кеър интернешънъл" обяви, че прекратява дейността си в Ирак след отвличането на нейната служителка Маргарет Хасан в Багдад. Това съобщи изпълнителният директор на организацията в Австралия Робърт Гласър пред радио Ей Би Си.
Г-жа Хасан, служител на австралийския клон на "Кеър интернешънъл", който отговаря за дейността на организацията в Ирак, бе отвлечена във вторник сутринта, 19 октомври, докато пътувала с автомобил към офиса си. "Нашият персонал там вече не работи при създалите се обстоятелства", посочи Гласър. Той каза още, че не е запознат с причините за отвличането. "До момента нямаме никаква информация за причините на отвличането, доколкото знаем, Маргарет е в добро здравословно състояние".
Маргарет Хасан, която живее в Ирак от 30 години, има три вида гражданство - ирландско, британско и иракско. Ирландските власти обявиха, че ще направят всичко възможно за нейното освобождаване. Организацията, за която тя работи, има представителства в 72 държави по света и извършва дейност на територията на Ирак от 1991г. След войната от 2003г. "Кеър интернешънъл" се заема с разрешаването на спешните хуманитарни проблеми в Ирак като набавянето на медикаменти и питейна вода. В иракското представителство работят 30 души, всичките са иракчани. Чуждестранните служители напускат страната през месец ноември миналата година. "Искам да подчертая, че Маргарет Хасан, бидейки иракска гражданка, се е занимавала с осигуряването на хуманитарна помощ за своите иракски съграждани повече от 25 години, работейки с най-бедните сред бедните, с жени и деца", каза още изпълнителният директор на австралийския клон. Ташин Али Хасан, иракчанин и съпруг на Маргарет, заяви по катарския сателитен канал "Ал Джазира", че два автомобила са засекли жена му пред офиса й. "Похитителите отвлякоха автомобила й в неизвестно направление. Не знаем нищо за групировката, която я взе за заложник и никой не се е свързвал с нас", добави той.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Blagotvoritelna-organizaciya-prekratyava-deinostta-si-zaradi-otvlichane-na-sluzhitel-2491
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.