Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Президентът Първанов в Кърджали и Смолян за празниците на градовете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:48 / 21.10.2004Коментари ()721
Днес президентът Георги Първанов ще посети Кърджали по повод празника на града и Смолян по повод 92-та годишнина от освобождението на Родопите.
Веднага след пристигането си в Кърджали държавният глава се срещна в сградата на общинската администрация с кмета Хасан Азис, областния управител Калин Примов и председателя на Общинския съвет Сейфи Неджиб, след което присъства на тържествената сесия на Общинския съвет в голямата зала на общината. По-късно президентът поднесе венец на паметника на Васил Левски, след което присъства пред Паметника на Освободителите на тържествения ритуал, посветен на деня на Кърджали. Държавният глава поднесе цветя и пред паметниците на капитан Петко Войвода и Димитър Маджаров. В 13.00 часа в Керимовата къща президентът Първанов глава ще разгледа изложба на художници от Кърджали и ще връчи годишната журналистическа награда “Мара Михайлова” на журналистите Красимир Ангелов и Тонка Гогова. В 17.00 часа президентът ще пристигне в село Полковник Серафимово, където ще присъства на панихида за загиналите на връх Кавгаджик.

Половин час по-късно се очаква държавният глава да пристигне пред общината в Смолян, където ще бъде посрещнат от кмета на града Дора Янкова. Президентът ще проведе среща с ръководството на общината, след което ще поднесе венец на барелефа на полковник Владимир Серафимов.
В 19.00 часа при амфитеатъра в новия център на Смолян ще започне тържествената заря – проверка по повод 92-та годишнина от освобождението на Родопите. Президентът ще произнесе слово.
На този ден преди 92 години на връх Средногорец 21-ви пехотен полк от Българската армия командван от полковник Владимир Серафимов в тежък бой побеждава турските войски и слага начало на освобождението на Родопите. Смолян отбелязва денят като празник на града.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Prezidentut-Purvanov-v-Kurdzhali-i-Smolyan-za-praznicite-na-gradovete-2515
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.