Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Българите искат от Фрадков привилегии. Хулигани поругават паметника на Альоша
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:50 / 21.10.2004Коментари ()812
Премиерът Симеон показа на премиера Фрадков най-късия път до българския кетчуп. Това е текстът под снимката, илюстрираща днешния коментар на в-к "Комсомольская правда" за посещението на руския министър-председател в България.
"Дори врели и кипели руски чиновници се учудват колко бързо българите се разделят с белезите на социализма", възкликва изданието. "Ту се ежат, че, видите ли, с един крак са вече в Евросъюза (влизат на 1 януари 2007 г.), ту се опитват да измъкнат от нас всевъзможни привилегии, които от километър миришат на социализъм.
По време на преговорите те непрекъснато ни питаха готова ли е Русия да им отдели спецална търговска ниша. Подхвърлиха дори идеята за възраждане на държавните поръчки, чрез които Русия да купува преди всичко български консерви и кетчуп, споделя съветник на Фрадков.
Вчера българските вестници излязоха с огромни заглавия: "Симеон кани руските пари". А в момента главният основният руски инвеститор е "Лукойл", който вече изкупи 58% от акциите на най-големия на Балканите нефтопреработвателен завод в Бургас с развита мрежа из цяла България. Заводът беше западнал, защото българите нямат нефт. Имаше 300 млн долара дългове. "Лукойл" извади 101 млн долара и спаси завода от фалит. Сега той залива Европа с море от нефтопродукти.
Вчера, след закуската с българския президент Първанов, Михаил Фрадков кацна в Бургас, на същото летище, от което излитаха натовските самолети, за да бомбардират Ирак. Президентът на "Лукойл" Вагит Алекперов лично разведе премиера из българските си владения. Фрадков е бил в Бургас преди 20 години и вчера остана поразен от промените в завода. Алекперов доволно сияеше.
А зад "завесата" на посещението Михаил Фрадков и жена му посетиха знаменит полуостров близо до Бургас, на който са разположени едновременно 39 гръцки църкви.
Преди тази екскурзия показаха на Елена Фрадкова Пловдив, където е знаменития паметник на руския войник Альоша. Отвреме-навреме върху неговия постамент, за разлика от намращия се в съседство паметник на руския цар освободител, се появяват хулигански надписи. Прозападната треска на някои българи още не им е минала."


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Bulgarite-iskat-ot-Fradkov-privilegii-Huligani-porugavat-pametnika-na-Alyosha-2520
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.