Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съдът в Пловдив спря заповедта на кмета за междуградските превози
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:57 / 21.10.2004Коментари ()628
Административно дело № 1294/2004 г. е образувано в Окръжен съд - Пловдив по жалби срещу заповед от 05.10.2004 г. на Кмета на Община Пловдив, с която е обявено класирането на участниците в конкурс за възлагане изпълнението на превоз на пътници по 39 линии от областната и републиканската транспортни схеми, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.
Заповедта е обжалвана от фирмите “Трафик експрес 95” ООД, “Частна транспортна агенция” ООД, “Пловдив експрес 2000” ООД и други – общо 10 жалбоподатели, с искане за отмяна, поради допуснати нарушения в конкурсната процедура, касаещо 34 автобусни линии.
Със заповедта на Кмета на Община Пловдив е допуснато предварителното й изпълнение. С определение от 20.10.2004 г. състав на Пловдивския окръжен съд спря допуснатото предварително изпълнение на кметската заповед за всички линии, по които има обжалване – 34. За останалите 5 от общо 39: Пловдив - Казанлък, Пловдив – Шумен, Пловдив – Свиленград и т.н. не са подадени жалби.
Съдът е приел, че обжалваната заповед не съдържа каквито и да е мотиви защо е допуснато предварително изпълнение, а възраженията на “Хеброс бус” ООД и Община Пловдив, че така се допуска качествена и безопасна транспортна услуга, са неоснователни.
Още по темата:
Заместник-кмет на Пловдив замесен в оспорван конкурс за превозвачи


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sudut-v-Plovdiv-sprya-zapovedta-na-kmeta-za-mezhdugradskite-prevozi-2526
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.