Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Приеха таван за цените на такситата: 1.30 лв./км за нощна и 1.10 лв./км за дневна тарифа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:37 / 12.05.2011Коментари ()5011
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив.
Без особени дебати, с 29  гласа "за", 1 "против" и 1 "въздържал се" се прие определенето на максимални цени за таксиметров превоз на пътници за 1 километър пробег по съответната тарифа, валидни за територията на Община Пловдив. Това предаде репортер на Plovdiv24.bg.


Въпреки исканата максимална цена от 2 лв. на километър от представителите на таксиметровите превозвачи, Общинският съвет на Пловдив, категорично прие 1.30 лв./км за нощна и 1.10 лв./ км за дневна тарифа. 

Междувременно се обсъжда промяната в жилищната политика на Общиина Пловдив, касаеща продажбата на голяма част от общинските жилища на техните наематели. 

По този въпрос преди време зам.-кметът Александър Долев, беше категоричен, че приемането на тази промяната в Наредба на сесията в четвъртък, е изключително важна, тъй като с нея се стартира новата жилищна политика на община Пловдив.

Припомняме, че според предложението, се предвижда продажба на всички стари общински жилища по данъчна оценка. Приходите от тази дейност ще се отделят в специален фонд, с който ще се закупят целево нови жилища.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prieha-tavan-za-cenite-na-taksitata-130-lvkm-za-noshtna-i-110-lvkm-za-dnevna-tarifa-253989
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.