Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дж. Пардю: Не САЩ, а България наложи санкции на оръжейните фирми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:01 / 23.10.2004Коментари ()1037
Санкциите, наложени на компаниите "Бета" АД - Червен бряг и "КАС Инженеринг Консорциум" ООД, са плод на политическо решение, заяви днес в с. Сухозем американският посланик Джеймс Пардю. Той потвърди, че българското правителство е действало в сътрудничество с Вашнгтон, който категорично подкрепя санкциите. Посланикът добави, че ООН продължава да работи по случая с двете български фирми. Той отказа да коментира кои държави са намесени в скандала, но подчерта, че този въпрос няма нищо общо с Ирак и с доклада на ЦРУ, който скоро беше оповестен. br>Посланик Пардю посети пловдивското село Сухозем, където беше открит паметник на загиналия през Втората световна война американски летец Дейвид Кингсли, за което Plovdiv24.com писа.
По-рано днес стана известно, че има и трета българска фирма, на която е отнет лицензът и са наложени санкции за незаконна търговия с оръжие - “Хубенс" ЕООД - София. Тя е имала лиценз в продължение на 6 месеца, отнет през 2003 година, предаде Дарик радио. Управител на фирмата е Руси Хубенов, който стои зад фирмата “КАС Инженеринг”.
Посланик Пардю каза, че не раполага с данни в доклада на Държавният департамент да има и други български фирми, освен посочените две.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Dzh-Pardyu-Ne-SASht-a-Bulgariya-nalozhi-sankcii-na-oruzheinite-firmi-2585
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.