Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Две момчета-убийци са настанени в психиатрия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:23 / 25.10.2004Коментари ()2127
Двете момчета-убийци - от Перник и Благоевград, вече са в съдебна психиатрия на болницата "Св. Наум" в София, съобщи БТА.
Докарали са ги още в събота със засилена охрана. От същата вечер двете момчета били на успокоителни и не буйствали, разказаха специалистите. Те били настанени в отделни стаи и при това с охрана. Прегледите им ще започнат днес.
Кристиян Петров от Перник, който преди десетина дни закла съученика си - 16-годишния Кристин Иванов, бил докаран вчера следобед, разказаха специалисти в болницата. Сега убиецът бил спокоен, контактен. Нищо специално не искал.
Дни след убийството част от тялото на Кристин бе намерена заровена на стадиона в Перник, а друга част - в хладилника на убиеца. В деня на убийството двамата играли карти в необитаем апартамент на бабата на убиеца в бл.64 на улица "Благой Гебрев" в пернишкия квартал "Изток". Кристин така и не се прибрал.
17-годишният ученик в 11-ти клас на елитната Математическа гимназия "Акад. Сергей Корольов" в Благоевград Красимир, който закла брат си и майка си, бил докаран късно вечерта в събота в София.С него трудно се комуникира, защото е в психоза, обясниха специалистите.
Кървавата история се разигра в Благоевград в четвъртък на четвъртия етаж на жилищна кооперация на ул. "Дойран" 9 в новия благоевградски квартал "Освобождение". Убитата майка е общопрактикуващият лекар д-р Дафинка Маджирова. Другата жертва е синът й и брат-близнак на убиеца Иван, също eдинадесетокласник в Математическата гимназия.
За около месец снециалистите ще трябва да изготвят експертизи дали психическо заболяване е причина за извършване на убийствата.
Психолози коментират, че компютърните игри и екшън сцените не биха могли нито да са причина за убийство, нито да отключат заболяване.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Dve-momcheta-ubiici-sa-nastaneni-v-psihiatriya-2595
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.