Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Онкоболна и уволнена чистачка от Пловдив завеждат дела по Закона за дискриминацията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:42 / 30.10.2004Коментари ()1523
Две безпрецедентни дела поема Асоциацията за европейска интеграция и права на човека в Пловдив, председателствана от адвокат Михаил Екимджиев.
41-годишната онкоболна Росица Шкодрова ще съди Онкодиспансера и здравното министерство заради липса на медикаменти, с които трябва да и бъде направена химиотерапия.
38-годишната Гюлджан Неджиб заведе дело по Закона за защита срещу дискриминацията с мотива, че е уволнена като чистачка в "Ален мак" по етнически причини. Тя и нейни колежки - ромки били освободени от работа, а на тяхно място назначили българки. Искът е за 1000 лв. обезщетение, възстановяване на работа и изплащане на 6 месечни заплати.
Адвокат Екимджиев съобщи, че юристи от Асоциацията за европейска интеграция и защита правата на човека започват да дават безплатни консултации във връзка с новия Закон за защита срещу дискриминацията два пъти седмично. Той уточни, че работата по проекта е в две посоки - прояви на ксенофобия, етническа и полова дискриминация, а така също проблеми по прилагането на здравната реформа.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Onkobolna-i-uvolnena-chistachka-ot-Plovdiv-zavezhdat-dela-po-Zakona-za-diskriminaciyata-2732
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.