Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ден на Европа в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:26 / 17.05.2007Коментари ()1268
На 18 май 2007г. Посолството на Федерална република Германия съвместно с Община Пловдив организира "Ден на Европа". Поводът е присъединяването на България към Европейския съюз, председателството на Германия през първата половина на годината и 50-годишнината от подписването на Римските Договори.

Събитието ще започне в 18:00 часа на 17 май с откриване на изложба от българо-немски графичен пленер в Център за срещи на провинция Саксония Анхалт.

Oт 21:00 часа същата вечер ще се стартира третия за България и втори за Пловдив Honky Tonk фестивал на заведенията и живата музика. По време на това единствено по рода си музикало събитие в рамките на една нощ се бъдат представени 16 музикални събития в общо 10 централни пловдивски заведения. Съвременната германска музика ще бъде представена от група Stumpf.

В 11:00 часа на 18 май Посланик Михаел Гайер ще се срещне с кмета на град Пловдив, д-р Иван Чомаков след което двамата ще дадат съвместна пресконференция в сградата на общината.

Културната програма за 18 май предвижда събития насочени предимно към младежката аудитория. От 11:30 до 16:00 часа в Народната библиотека "Иван Вазов" се организира образователна програма на български език включваща игри на тема география, история и култура на европейските държави, викторина с европейска тематика и т.н.
Посланик Михаел Гайер ще открие в 14:00 часа изложба "Немското културно влияние в Пловдив до 1944г." в Градската художествена галерия организирана от Центъра за срещи на провинция Саксония Анхалт.

От 14:15 часа в Нов български университет ще се проведе дискусионен форум със студенти и ученици на тема "Европейското разширяване в диалог".
От 15:00 часа, в кукления театър на града ще бъде представена пиесата "Хензел и Гретел" на немски и български език за най-малките ученици.
Входът за всички събития на 18 май е свободен.

Денят на Европа в Пловдив ще завърши с тържественото връчване на немските езикови дипломи на учениците гимназия "Пловдив" в 16:30 часа в сградата на Народната библиотека "Иван Вазов".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Den-na-Evropa-v-Plovdiv-27386
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.