Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разкриха организирана група за трафик на проститутки в Белгия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:12 / 17.05.2007Коментари ()1421
31-годишен сутеньор от Сливен бе задържан вчера в Пловдив при съвместна операция на Областните дирекции на полицията в Сливен и Пловдив, Главна дирекция Гранична полиция и експерти от Кралство Белгия. 31-годишният Пейчо К., заедно с още двама сливналии - Валентин Б. и Георги К. организирали канал за износ на проститутки в Белгия.

Пейчо е лидер на организираната престъпна група, която е изнесла и експлоатирала 15 момичета на възраст между 18 и 20 години, съобщи Петко Чолаков от сектор „Борба с организираната престъпност в Сливен. Момичетата са работили в Брюксел на витрини. Вчера са били извършени претърсвания на 6 жилища, обитавани от членове на групата и един автомобил. Пред съдия са разпитани и 4 от жертвите. В момента се провежда разпит на задържания. Другите двама от групата все още не са задържани, единият е напуснал страната, а другият се укрива, но е въпрос на време да бъде задържан, казаха полицаите. По случая е образувано следствено дело в Националната следствена служба по чл. 253 от НК за пране на пари и чл.159 за трафик на хора. То се наблюдава от Сливенската окръжна прокуратура.

Това е първият случай, при който в България са арестувани сутеньори по заповед на белгийската полиция. И тримата членове на групата са криминално проявени, те са изпирали парите от сводничеството с покупки на автомобили и недвижими имоти. Групата е работила поне три години, а случаят се разследва над година, казаха от гранична полиция. Тя е била разкрита след жалби на жертвите в Сливен и Белгия.

Ако тримата сутеньори бъдат съдени в Белгия те може да получат от 6 до 8 години затвор, казаха белгийските експерти. Присъдата може да бъде излежана и в български затвор, допълниха от полицията. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Razkriha-organizirana-grupa-za-trafik-na-prostitutki-v-Belgiya-27388
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.