Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
На 102-годишна възраст почина най-дълголетната особа в британския кралски двор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:39 / 31.10.2004Коментари ()3270
Лелята на британската кралица Елизабет, херцогинята на Глостър, принцеса Алис почина на 102-годишна възраст. От пресслужбата на Бъкингамския дворец съобщиха, че лейди Алис Кристабел Монтагю Дъглас Скот е починала в съня си късно снощи в двореца Кенсингтън, предаде ББС.
Пресслужбата на кралицата съобщи още, че Елизабет Втора е дълбоко натъжена от смъртта на своята леля, която бе снаха на покойната кралица майка и най-дълголетната особа с кралски произход в британския кралски двор.
Британски кралски хроникьори припомнят, че принцеса Алис бе първата дама от британския кралски двор, която на младини в разрез с предписанията на кралския етикет и обу панталони.
Подобно на кралицата майка лейди Алис Монтагю Дъглас Скот е родена в шотландска благородническа фамилия. На 34 годишна възраст принцесата се омъжва за принц Хенри, херцог на Глостър и трети син на крал Джордж Пети и кралица Мери.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Na-102-godishna-vuzrast-pochina-nai-dulgoletnata-osoba-v-britanskiya-kralski-dvor-2758
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.