Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
За пореден път река Белишка преля и заля моста в град Лъки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:05 / 22.05.2007Коментари ()2516
За пореден път река Белишка преля и заля моста в град Лъки, който е единствената пътна връзка с Кръстова гора, Държавна дивечовъдна станция „Кормисош" и община Баните. Пред радио „Фокус" - Смолян кметът на община Лъки Тодор Тодоров коментира, че цялото население на Лъки настръхва при всеки дъжд. „Днес на обяд нивото на реката спадна, но в момента отново вали силен дъжд и сигурно до вечерта моста отново ще е залят", каза Тодоров.

Това е трети или четвърти случай на заливане от началото на тази година. Две са причините за заливането на моста, според кмета Тодоров. Едната причина е, че под моста има стар рибарник, който е частна собственост и собственикът отказва да разреши на общинското ръководство да извърши ремонт на съоръжението. „Осигурени са парите, направен е и проект за реконструкция на моста, който да бъде вдигнат с няколко метра, намерихме и фирма изпълнител, но собственикът на рибарника не разрешава да работим", каза Тодоров. По думите му рибарникът е купен преди 15 години от пловдивски бизнесмен, който от тогава не е идвал нито веднъж, а освен това за тези години не е плащал никакъв данък.

Заради честите преливания на реката мостът е в окаяно състояние и дори вече е опасен. Проблем е и непочистеното корито на река Белишка, която при всеки по-сериозен дъжд влачи дървета и клони. Кметът е отправил апел към всички институции, които могат да помогнат, да се реши веднъж завинаги въпросът с моста. „Лично президентът Първанов се запозна с проблема на Лъки по време на посещението му в нашата община, каза Тодоров и допълни, че трябва да се задействат областният управител на Пловдив и директорът на Изпълнителна агенция "Пътища". Този път е важен за развитието на туризма и икономиката на Лъки и ако не се поддържа, сме загинали, категоричен е Тодоров. Освен преливането на реката, след дъждовете има и множество паднали камъни в общината.



Още по темата: общо новини по темата: 101
15.08.2007 »
20.06.2007 »
19.06.2007 »
14.06.2007 »
14.06.2007 »
13.06.2007 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Za-poreden-put-reka-Belishka-prelya-i-zalya-mosta-v-grad-Luki-27608
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.