Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Постигнаха консенсус само за председателското място на ОИК
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 04.08.2011Коментари ()13974
© Plovdiv24.bg
Днес в Заседателната зала на Община Пловдив бяха проведени консултации и бе обсъден състава на Общинската избирателна комисия - Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В присъствието на главният секретар на Общината Борислав Инчев и представители от различните политически сили, бяха проверени документите на предложените членове, както изисква изборният кодекс. 

За изборът на шеф на Общинската избирателна комисия в Пловдив, представителите на различните политически сили в града постигнаха консенсус. Предложеният от  ПП "ГЕРБ" председател се казва Илиян Иванов и е директор на Дирекция "Правна" в областна администрация. 

Предложенията за зам.-председателското място са две: юриста Наум Витанов от "Коалиция за България" и бившият член на същата такава комисия Иван Шопов от Синята коалиция, който по професия е математик.

Спор възникна за мястото на секретар на Общинската избирателна комисия. От ДПС предлагат юриста Валентин Найденов, а от "Атака"- колегата му Елена Сиракова.

Областният управител на Пловдив Иван Тотев, който е и шеф на местната структура на ГЕРБ, беше категоричен, че не са съгласни да има зам.-председател и секретар на комисията от БСП и ДПС и искат  секретарското място да се оглави от представителя на Атака. 

Стана ясно още, че  8 от от 16-те члена от ПП ГЕРБ са юристи. Някои от тях са Деница Чингарова, Марта Божикова, Иван Йовчев, Жени Петкова и Тодор Тодоров. 

От думите на Борислав Инчев, се разбра, че протокола от заседанието на комисията, заедно с особеното мнение на представителите на различните политически сили, ще бъде подписан от кмета на община Пловдив Славчо Атанасов и след това ще бъде изпратен в ЦИК. В случаите, където няма консенсус, ЦИК трябва да определи окончателният състав на комисията.

Припомняме, че съотношението между партиите и коалициите ще бъде както следва - ПП "Герб" - 16 членове, за "Коалиция за България" - 6 - ма, ПП "ДПС" - 5-ма, ПП "Атака" - 3-ма, за "Синята коалиция" - 2 -ма и за ПП "НДСВ" - 1 член.

Засега, Общинската избирателна комисия ще бъде настанена на 12-тия етаж на бившия партиен дом, а една седмица преди изборите тя ще се помещава вече в 6-та палата на Панаира.



Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Postignaha-konsensus-samo-za-predsedatelskoto-myasto-na-OIK-276375
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.