Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бойко Борисов подкрепи искане на родители за доживотна присъда на деца-убийци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:37 / 01.11.2004Коментари ()997
Родителите на деца, които са станали жертва на малолетни престъпници, поискаха доживотна присъда за убийците на децата си. Това стана на среща между родителите на загиналите деца и главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, предаде Дарик радио.
Главният секретар застана зад искането на родителите и им обясни, че трябва да се обърнат към парламента за осъществяването на законодателните промени. Ако бъдат пуснати на свобода, тези престъпници ще извършат същото престъпление, те са опасни за обществото, бяха думите на Борисов.
Според него не е достатъчна превенцията, която държавата упражнява. Според МВР-специалисти, три са определящите фактори за развитието на всяко дете - училището, социалната среда и семейството. Психолози смятат, че родителите не комуникират достатъчно с децата си, не общуват с тях и почти не разбират проблемите им. Необходим е и повече жив контакт. Експертите от МВР смятат, че на децата липсват морални ценности.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-podkrepi-iskane-na-roditeli-za-dozhivotna-prisuda-na-deca-ubiici-2783
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.