Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Либийският ръководител Муамар Кадафи призова за отмяна на смъртното наказание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:01 / 02.11.2004Коментари ()756
Либийският лидер полк. Муамар Кадафи призова отново смъртното наказание да бъде забранено в страната му. “Подобно решение е свързано с прогреса на обществото. То е един от плодовете на цивилизования ум”, заяви Кадафи в реч пред съдии, адвокати и студенти и университетски преподаватели. “Реших да отменя смъртното наказание, но Народният конгрес не се съгласи, защото не е убеден и защото счита, че обществото все още не е достигнало необходимото равнище на цивилизация”, подчерта либийският ръководител.
Той отбеляза, че решението не е в резултат на натиск отвън.
“Отмяната на смъртната присъда няма да е в резултат на икономически, политически или в областта на сигурността натиск, като този над Турция, за да получи членство в ЕС”, заяви Кадафи. Премахването на смъртното наказание в Либия ще пощади живота на пет български медицински сестри и палестински лекар, които бяха осъдени на смърт през май, след като бяха признати за виновни в умишленото заразяване на либийски деца с вируса на СПИН, отбелязва Ройтерс. ЕС и САЩ също се присъединиха към България в отхвърлянето на присъдите като неприемливи. Либия, която положи усилия за установяването на по-близки връзки със Запада през последната година, обеща бързо разрешение на въпроса. Информацията е на Focus news.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Libiiskiyat-rukovoditel-Muamar-Kadafi-prizova-za-otmyana-na-smurtnoto-nakazanie-2796
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.