Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Експерти от НАТО оглеждат летища в София и Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:41 / 03.11.2004Коментари ()1705
На четиридневно посещение у нас е екип от експерти от НАТО. Цел на визитата е оценка на оперативните възможности, наличната инфраструктура и възможностите за модернизиране на летища според изискванията на НАТО, съобщиха от Министерството на отбраната.
Натовските експерти оглеждат летища в София и Пловдив, за да преценят дали те могат да бъдат модернизирани така, че да покрият изискванията на алианса, съобщава в-к "Новинар", цитирайки източник от Министерството на отбраната. Ако летищата бъдат одобрени от експертите, в тях ще бъдат разположени бази на НАТО. Със сигурност ще има база в София, разполагането на военни в Пловдив е още под въпрос, твърди източникът.
Екипът от експерти се състои от представители на дирекция “Инвестиции в сигурността” на Международния секретариат на НАТО, Командването по трансформацията, Главното командване на обединените европейски сили (SHAPE) и от Южното командване на Алианса. В посещението ще вземе участие и координаторът по поддръжка на отбраната, ресурси, логистика и инфраструктура към Делегацията на Република България към НАТО подполковник Димчо Димов.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Eksperti-ot-NATO-oglezhdat-letishta-v-Sofiya-i-Plovdiv-2815
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.