Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
НСБОП задържа пласьори на фалшива валута от Пловдив и Свиленград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:24 / 03.11.2004Коментари ()644
Служители на НСБОП съвместно с колегите си от Пловдив и Ямбол разкриха организирана престъпна група, разпространявала фалшиви евробанкноти и английски лири на територията на страната. Акцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол. Задържани са четирима мъже, по двама от Пловдив и Свиленград, действали основно в ямболски, пловдивски и софийски региони. Групата пренасяла фалшификатите в автомобил със специално изработени тайници. В опит да вкарат неистинските пари в банковата ни система, съучастниците използвали услугите на обменни бюра. При спецоперацията, продължила три дни, първоначално в Елхово са задържани двамата свиленградчани. При направения обиск у тях е открито значително количество валута.
Вчера около 14 часа в централната част на Ямбол е задържан лек автомобил "Форд Ка", в който пътували двамата пловдивски разпространители. От тайник, монтиран в предната част на автомобила, спецполицаите извадили около 5000 фалшиво евро. Така общото количество задържани фалшиви пари е около 6000 евро с номинал 200 и 1100 английски лири в купюри по 50. Предстои да бъде направена експертна оценка на заловените ментета, за да бъде определено качеството на изработката им.
По случая е образувано следствено дело в Окръжна следствена служба - Ямбол, като на задържаните в Елхово е наложена постоянна мярка "задържане под стража", а на останалите двама - полицейско задържане за 24 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/NSBOP-zadurzha-plasyori-na-falshiva-valuta-ot-Plovdiv-i-Svilengrad-2818
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.