Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бойко Борисов иска преразглеждане на споразумението за сестрите в Либия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:51 / 02.09.2011Коментари ()1399
© Plovdiv24.bg
Да бъде преразгледано споразумението за връщането на българските медицински сестри от Либия е настоял на среща на лидерите в Европейския съюз във Франция премиерът Бойко Борисов. Това споразумение за мен е рекет, който трябва да бъде опростен и дълга да ни бъде върнат, обяви той в Пловдив, където беше за да открие най-модерната когенерация за производство на елeтро и топло енергия.

Това са десетки милиони, които България плати на Либия и по никакъв начин не трябва да ги губи, уточни премиерът. Споразуменито тогава беше обявено за успех, защото нашите сестри се прибраха, но цената е огромна. Затова новото правителство ще настова парите да бъдат върнати, добави той.

Аз настоях на тези, които отиват да помагат в Либия - лекари, строители и военни, да се гарантира сигурността, защото България е пострадала много от Кадафи.

Той обяви още, че световната общност признава и подкрепя временния съвет е Либия. По думите му Генералният секретар на ООН и участниците в срещата бяхме единодушни, че трябва да се спазват правата на хората и да се разблокират средствата за да могат да се платят заплатите в Либия.

Източник: Дарик Радио



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-iska-prerazglezhdane-na-sporazumenieto-za-sestrite-v-Libiya-284299
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.