Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Пазарджик започна изграждането на Комплекс за социални услуги за деца и семейства в риск
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:42 / 05.11.2004Коментари ()1238
Днес заместник-министърът на труда и социалната политика Иванка Христова откри началото на строително-ремонтните работи по изграждането на Комплекс за социални услуги за деца и семейства в риск в град Пазарджик.
Комплексът се изгражда по проекта на МТСП “Реформа за повишаване благосъстоянието на децата в България” и за целта са предоставени близо 900 хил. лв. от заема на Световната банка и българското съфинансиране по проекта. МТСП ще осигури още близо 360 хил. лв. за обзавеждане и оборудване на комплекса и за функционирането му през първата година.
На официалното откриване присъстваха също главният секретар на МТСП Георги Георгиев, Иван Димитров – областен управител на Пазарджик, Иван Евстатиев – кмет на община Пазарджик, Боряна Гочева – старши ръководител проекти в Световната банка, и Милена Харизанова – ръководител на Звеното за управление на проекта на МТСП “Реформа за повишаване благосъстоянието на децата в България”.
Комплексът, в който ще функционират Центърът за обществена подкрепа и звеното “Майка и бебе”, ще се стопанисва от общината, а услугите в него ще бъдат предлагани от неправителствени организации, избрани чрез конкурс. В комплекса ще се премести и отделът за закрила на детето. В Центъра за обществена подкрепа ще се разглеждат до 70 случая дневно, а звеното “Майка и бебе” ще може да приюти временно 6 майки с техните деца.
Пазарджик е една от десетте пилотни общини, в които ще започнат да работят такива центрове.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/V-Pazardzhik-zapochna-izgrazhdaneto-na-Kompleks-za-socialni-uslugi-za-deca-i-semeistva-v-risk-2856
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.