Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кирил Рашков искал да бяга в Сърбия, там щял да се чувства в безопасност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:10 / 30.09.2011Коментари ()7710
© Plovdiv24.bg
В 10:00 час днес започна заседанието на Асеновградския районен съд, на което се гледа мярката за неотклонение "задържане под стража" спрямо Кирил Рашков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Наблюдаващият прокурор, който е и Районен прокурор на Асеновград, Калоян Димитров прочете отново свидетските показания, от които става видно, че според показанията на свидетелите Рашков ги е заплашил с думите: "Ще те убия! Ще те убия!". И за да бъде още по-категоричен им е показал кръста си, на който е имало нож. Това всичко е записано от охранителната камера пред дома на единия свидетел, но без звук.

Според прокурора налице са доказателства, че обвиняемият е автор на престъпленията, за които е обвинен.

"Считам, че има реална опасност, той да извърши и друго престъпление", каза наблюдаващият прокурор Димитров.

В подкрепа на своите твърдения, той изтъкна и показания на Ивайло Димитров - шеф на личната охрана на Кирил Рашков.

Рашков е заявил пред Ивайло Димитров, че има намерение да замине за Сърбия, където щял да се чувства в безопасност. Прокурорът беше абсолютно категоричен и поиска вземане на мярка за "постоянно задържане под стража".

"Отделно от всички доказателства, които изброих, смятам че общественият интерес изисква Кирил Рашков да бъде задържан под стража. Общественото недоволство в страната, което продължава да ескалира е именно заради тази демонстрация на безнаказаност. Още повече, че близък до него човек е прегазил 19-годишния Ангел Петров", каза още районния прокурор на Асеновград.

"Няма преки и косвени сериозни доказателства, че лицето Кирил Рашков е извършил престъпление. Не можа само въз основа на свидетелски показания да се образува досъдебно производство "задържане под стража" за 72 часа и искане сега за постоянен арест", категоричен беше защитникът на обвиняемия адвокат Даниел Антемов.

Относно свидетелските показания, за това, че Кирил Рашков е искал да отиде в Сърбия, той беше категоричен: "Рашков е искал да отиде там, за да се чувства в безопасност предвид напрегнатата ситуация, а не да са укрива. Считам че всяка по-лека мярка би била адекватна и ще постигне целите на държавата".

Единствените думи, които каза Рашков в съда е, че поддържа думите на адвоката си и не се чувства виновен.


Още по темата: общо новини по темата: 504
13.03.2023 »
12.11.2022 »
23.09.2022 »
03.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Kiril-Rashkov-iskal-da-byaga-v-Surbiya-tam-shtyal-da-se-chuvstva-v-bezopasnost-291580
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.