Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
България със собствен план при терористична атака
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:33 / 07.10.2011Коментари ()3706
© Impact Press Group
Ако по експертен начин бъде доказано, че България трябва да участва в системата за противоракетна отбрана с отделни елементи, то ние сме готови да ги приемем. Това заяви постоянният секретар на отбраната Николай Милков на кръгла маса "Отбранителната политика на страната през второто десетилетие на 21 век", която се проведе в Дома на офицерите и сержантите от резерва и запаса във Варна.

Организатор на проявата бе Съюзът на офицерите от резерва "Атлантик". Дискусиите бяха организирани в два панела -"Съвременен мениджмънт на отбраната" и "Изграждане на способности в условията на фискални и ресурсни ограничения".

Милков уточни пред участниците във форума, че България може да разчита на колективната отбрана, осигурена от членството ни в НАТО.

Въпреки това, страната ни има собствени планове за действие, в случай на внезапна терористична атака. Най-сериозната заплаха за нас, според военните специалисти, в момента би могла да дойде по въздух, заради нестабилните райони в Близкия Изток. Според Милков, България не би искала да се конкурира със съседите си за мястото, където да бъдат разположени елементите от противоракетния щит. Това е решение, което трябва да бъде взето с оглед на ефективността, обясни военният специалист.

Източник: в. "Стандарт"



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Bulgariya-sus-sobstven-plan-pri-teroristichna-ataka-293746
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.