Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Седемнадесет винарски изби от страната ще участват в "Дефиле на младото вино" 2011 в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:21 / 19.11.2011Коментари ()3074
Седемнадесет винарски изби от страната ще предложат за дегустация своите млади вина на празника в Стария град в Пловдив на 26 и 27 ноември т.г. В третото издание на "Дефиле на младото вино" ще участват: "Черноморско злато"АД /Поморие/, "Шато Копса" /Карлово/, "Винзавод"АД /Асеновград/, Винпром Пещера" и "Винпром Ямбол", "Cаstrum Winery - SPIRITUS SANCTUS" /с. Труд, обл. Пловдивска/, Винарска изба "Малката звезда" /Харманли/, "Вила Юстина" /с. Устина, Винарско имение "Драгомир"/Пловдив/, "Загрей" АД /Първомай/, "Вила Винифера" /Брестовица/, Винарска изба "Ямантиеви" /Ивайловград/, Винарска изба "Тодоров" /Брестовица/, "Новоселска гъмза"АД /Видин/, Винарска изба "Брестовица", "Катаржина Естейт" /Свиленград/, Винарска къща "Бонини" /Брестовица/.

Заедно с винарите в празника ще участват "Димитър Маджаров-2" ЕООД и "Никас България" ЕАД, производители на хранителни продукти.

Къщите в Стария град, които ще отворят врати за посетителите на изложението, са: Балабанова къща, "Хиндлиян", Етнографски музей, "Георгиади", галерия "Златю Бояджиев" и ресторант "Българска къща".

Културната програма на "Дефиле на младото вино"2011 ще започне няколко дни преди събитието с откриване на изложба в Регионалния етнографски музей във вторник - 22 ноември, от 17.30 ч. Изложбата "От Дионис до Трифон Зарезан" ще покаже някои съдове за приготвянето и пиенето на вино от Античността до днес. Ще бъдат представени различни по размер "съдинки" за съхранение и пренасяне на еликсира. Изложението е посветено на празника на младото вино и веселието и е подготвено от Регионален етнографски музей, Културен център "Тракарт" и Съюза на пловдивските карикатуристи.

В петък - 25 ноември, от 18.00 ч. в Културен център "Тракарт" пловдивчани и гостите на града могат да заповядат на предпразнична вечер "Тракия и виното". Археологът проф. Николай Овчаров ще говори на тема "Траките, българите и виното", а Иван Тодоров, проконсул на Европейски рицарски орден на виното - Консулат България, ще засегне «Виненият туризъм в страната». По време на проявата ще се състои премиерата на двадесетминутния филм "Слънчевото вино на траките", който ще покаже възстановка на древен тракийски ритуал. Филмът е по идея на Културен център "Тракарт", Археологически клуб "Борис Дякович", Пловдивски граждански клуб и NBT.

В празничната програма по време на Дефилето ще се включат: Фолклорен Ансамбъл "Тракия", Театър "HAND", Девическа хорова формация "Евмолпея", "Театърът на Чарли", Сдружение по Изкуства и Спорт "Ера - 3000", Клуб "Класическа китара", Школа за народни танци "Луди Млади" - Пловдив, Група за стари градски песни.

«Дефиле на младато вино» 2011 се организира от Съвет по туризъм - Пловдив в партньорство с Община Пловдив, ОИ «Старинен Пловдив», Национална лозаро-винарска камара, Асоциация на българските винари, Европейски рицарски орден на виното - Консулат България и с медийната подкрепа на БНТ 2, БНР - радио «Пловдив», БТА, ПОТВ, NBT, "Дарик радио", Дарик нюз", в. "Твоят ден", в. "Марица", в. "Новият глас", радио "Кatra FM", радио "Татковина", "Plovdiv24.bg", сп. "Програмата Пловдив инфо", "Zavedenia.bg".



Още по темата: общо новини по темата: 12
28.11.2011 »
27.11.2011 »
27.11.2011 »
26.11.2011 »
25.11.2011 »
25.11.2011 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Sedemnadeset-vinarski-izbi-ot-stranata-shte-uchastvat-v-Defile-na-mladoto-vino-2011-v-Plovdiv-306039
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.