Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивският апелативен съд освободи под гаранция лекаря, заловен с подкуп
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:51 / 16.11.2004Коментари ()1201
Пловдивският Апелативен съд освободи под гаранция от 2 хиляди лева 49 годишния ортопед доктор Красин Иванов. Той бе задържан за вземане на подкуп от пациент в началото на ноември. Като прецедент в правораздаването прокурорът се присъедини към искането на защитата обвиняемият да бъде пуснат от ареста.
Според магистратите доктор Красин Иванов няма да се укрие или да извърши друго престъпление. Той беше задържан в началото на ноември с белязани банкноти. Като дежурен в спешния кабинет на Университетска клиника по травматология доктор Иванов поискал 650 лева от пациент със счупен крак под претекст, че е необходима операция, за която консумативите са скъпи.
Бивш колега на подсъдимия се присъедини към становището на защитата. Петко Маринов е на 67 години. 10 от тях е работил в същата болница заедно с доктор Красин Иванов.
Според адвокат Хари Харалампиев трябва да се изясни въпросът дали доктор Красин Иванов е длъжностно лице, тъй като е обвинен в длъжностно престъпление. По закон Университетската болница "Св. Георги" е акционерно дружество. Прокурорът по делото отказа коментар.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskiyat-apelativen-sud-osvobodi-pod-garanciya-lekarya-zaloven-s-podkup-3064
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.