Най-скъпи са захарта, фасулът и яйцата в Пловдив | ||||||
| ||||||
Най-скъпите захар /1.58 лв. за кг/, фасул /2.00 лв. за кг/ и яйца /0.19 лв. за брой/ са се продавали по цени на едро през последната седмица в Пловдив. Това сочат данните за цените на едро на основните хранителни продукти на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата за седмицата от 6 до 10 август. Най-евтин кашкавал /7.41 лв. за кг/, ориз /1.02 лв. за кг/ и захар /1.47 лв. за кг/ са се продавали в Пазарджик. Брашното се е търгувало най-евтино във Враца и Ямбол - по 0.74 лв. за кг, а най-скъпо в Стара Загора и Варна - по 0.85 лв. за кг. Оризът се е продавал най-скъпо в Хасково - 1.63 лв. за кг. Фасулът е бил скъп и в Силистра - 2.00 лв. за кг. Най-ниска е била цената му в Сливен - 1.67 лв. за кг. Олиото се е търгувало най-изгодно в Плевен - 2.01 лв. за литър, а най-скъпо във Варна - 2.47 лв. за кг. Най-ниска цена яйцата са имали в Сливен - 0.15 лв. за брой. Пилетата са се продавали най-евтино в Добрич - 3.64 лв. за кг, а най-скъпо в Благоевград - 4.67 лв. за кг. Сиренето е било най-евтино в Кърджали - 4.10 лв. за кг, а най-скъпо в Добрич - 5.33 лв. за кг. Най-скъпо кашкавалът се е търгувал в Благоевград - 9.10 лв. за кг. Информацията е на Дарик радио. |