Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдив - предстоящо за деня
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:13 / 19.11.2004Коментари ()1462
Председателят на Европейската федерация по кану-каяк Алберт Уут и Бранко Лобърт, Генерален секретар на Европейската федерация, ще направят инспекция на Гребния канал във връзка с предстоящото Европейско първенство за юноши и девойки до 23 г., което ще се проведе в Пловдив през юни 2005 г., съобщи пресслужбата на общината.
Министърът на финансите Милен Велчев ще открие новият пресклуб на БТА в Пловдив. Залата за пресконференции на площад "Централен" е част от мрежата пресклубове, която агенцията започна да изгражда преди година, съобщи правителственият пресцентър.
Пловдивската прокуратура ще оповести първите резултати от съвместната проверка на "Икономическа полиция" - Пловдив и на инспекторите от ХЕИ и ДВСК за разпространението на трихинелоза, съобщи радио Пловдив. Инспекцията беше разпоредена на 15 ноември след публикации в медиите за взрив от трихинелоза в града.
Ден на отворените врати ще има днес във всички поделения на Сухопътните войски по случай техния празник. Въоръжение и техники ще покаже елитната 68 бригада в Пловдив.
Продължава стачката на пловдивските медици и учители. Здравните работници настояват за здравеопазване от държавния бюджет да бъдат заделени най-малко 5.5% вместо сегашните 4.3%. освен това те настояват Онкодиспансерът, който обслужва болни от три области в Южна българия, да получи статут на Национален център по здравеопазване. Проблемите на пловдивското здравеопазване ще бъдат обсъждани на среща със заместник - министъра на здравеопазването Петко Салчев. Поканени са управителите на болничните заведения в Пловдив, заедно с председателя на КНСБ д-р Желязко Христов и на местната организация д-р Татяна Миран.
Учителите също настояват за увеличаване средствата за образование, както и за 10-процентов ръст на работните заплати. Тяхната стачка днес ще е от 7.30 до 15.30 ч.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-predstoyashto-za-denya-3104
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.