Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Биогорива, търговия и туризъм: предпочитани сфери за стартиращ бизнес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:14 / 22.08.2007Коментари ()1113
Производство на биогорива, , търговия, туризъм и преработка на земеделски стоки са предпочитаните сфери за бизнес, към които са се насочили първите участници в проекта на Сдружение „Регионални научно-технически съюзи" за обучение на безработни и заети лица от Пловдив и Пловдивска област. След успешно завършване на курса, те ще придобият квалификация по професията „Икономист-мениджър", обясни инж. Розен Попов, изпълнителен директор на Сдружението. По-важно е обаче да се адаптират към пазарната среда и да успеят да стартират собствен бизнес, добави той.

Проектът „Център за бизнес старт" на Пловдивското сдружение „Регионални научно-технически съюзи" е по Програма ФАР за развитие на човешките ресурси и насърчаване на предприемачеството в региона. По него, до края на годината, ще бъдат обучени 30 безработни и заети лица, които искат да повишат квалификацията си или да сменят професията.

Първата група от 10 човека започна своето обучение със старта на проекта на 2 юли. Учебните модули за втората група, която вече е одобрена, са насрочени за 3 септември, съобщиха от Сдружението. Срокът на обучение е 5 месеца и половина, като през това време курсистите получават стипендия по 90 евро на месец, припомниха оттам.

Програмата включва учебни модули по предприемачество, разработване на бизнес план, търговско и данъчно законодателство, фирмена регистрация, маркетингови проучвания и разкриване на пазарни ниши. Освен консултации, курсистите имат и неограничен достъп до компютърните зали с Интернет, както и до бизнес справочници и специализирана литература в библиотеката на Дома на науката и техниката в Пловдив.

 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Biogoriva-turgoviya-i-turizum-predpochitani-sferi-za-startirasht-biznes-31103
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.