Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Исторически музей в Смолян ще издаде уникален каталог
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:36 / 22.08.2007Коментари ()873
Регионален исторически музей "Стою Шишков" - Смолян ще издаде първия по рода си в България каталог "Музейни ценности от Смолянска област", каза за радио "Фокус" - Смолян Таня Марева, директор на музея в Смолян.

Изданието ще бъде отпечатано и на български, и на английски. "Каталогът е един проект, в който са се включили няколко партниращи си музеи и музейни сбирки.

Освен Регионален исторически музей - Смолян са включени и музейната сбирка "Просветно дело в Средните Родопи" - Златоград, "Музейна сбирка с картинна галерия" - с. Момчиловци и Етнографска музейна сбирка - Широка лъка ", уточни Таня Марева и добави, че целите, които са си поставили с този проект е да се изгради едно добро партньорство между институциите, чиято мисия е опазване на движимите паметници на културата, които са много атрактивни за туристическия и културния туризъм.


Каталогът е направен с всички необходими реквизити като материали, местопроизход, датировка, задължително инвентарните номера и едно кратко описание, което е важно за туристите и за всички, които се интересуват от движимите паметници на културата. Каталогът съдържа 101 цветни страници.


На 26 септември по време на Делювите празници посетителите на Златоград ще имат възможността да присъстват на представянето на каталога, а в Смолян той ще бъде представен по време на Октомврийските културни празници, които всяка година община Смолян организира във връзка с освобождението на Родопите.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Istoricheski-muzei-v-Smolyan-shte-izdade-unikalen-katalog-31123
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.