© | | Дни преди Рождество Христово учениците, които се обучават в часовете по готварски технологии и сладкарство в МУЦТПО усилено приготвят сладки коледни елхи. Наред с това, средношколците майсторят и звезди, коледни камбанки и още куп сладкиши с коледна тематика. Фигурките се замесват от тесто, забъркано по специална немска технология. След това се изпичат в кухнята на Междуучилищния център, която е оборудвана с най-съвременните уреди, подарени от Занаятчийската камара на град Кобленц.
След като станат готови, започва тункването им с кувертюр или нужния оцветител, който им придава по-голяма празничност. Ана Мичкова, която е технолог-сладкар в Междуучилищния център обясни, че най-трудно, но и най-добре възприемано от учениците в часовете по сладкарство е т.нар. "изрисуване" на сладкишите с корнет, с помощта на писец. В навечерието на Коледа, учениците, които посещават часовете по готварство и сладкарство в МУЦТПО приготвят и гозби, които са свързани с големия християнски празник. Наред с това се учат и как се приготвят и обредни хлябове за дните преди Рождество Христово и Нова година.
|