Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Днес приключва кампанията „Красив Смолян”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:38 / 01.09.2007Коментари ()2097
Днес приключва кампанията „Красив Смолян". 670 бяха децата, наети да боядисват оградите в областния град по програмата на общината "Красив Смолян".

В началото, през юли, 67 деца взеха четки и кофи и заработиха към общината срещу заплащане от 10 лв.

Постепенно броят им се увеличи почти десетократно заради огромния интерес на родителите и самите деца да си изкарат пари през лятото.

"Много съм впечатлена, че толкова деца се включиха в кампанията. Това надмина очакванията ми, тъй като в началото започнахме само с 67 деца, а сега в края на кампанията броят им достига 670", заяви кметът на Смолян Дора Янкова.

До края на седмицата ще бъдат изплатени възнагражденията на децата, след което градоначалникът ще се срещне с тях и техните ръководители и ще бъде организиран малък празник.

"Със сигурност инициативата ще продължи и следващото лято, като ще се включим в инициативата на президента "Хубава си, моя горо". По тази линия децата ще се включат в залесяването на изгорялата гора край село Турян", допълни Янкова и добави, че ще се реализират неща, свързани с природата, като вече има изработен проект за парк, който ще е под джамията в града. Информацията е на агенция "Фокус".



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Dnes-priklyuchva-kampaniyata-Krasiv-Smolyan-31533
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.