Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Специализирана полицейска операция акция е проведена снощи в Пазарджик
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:48 / 04.09.2007Коментари ()1227
Специализирана полицейска операция е проведена снощи в Пазарджик и 19 села от общината, съобщиха от областната дирекция на полицията. Мероприятието е проведено във връзка със зачестилите тежки пътнотранспортни произшествия с убити и ранени, заради което директорът на Областна дирекция "Полиция" - Пазарджик комисар Емил Ганчев е разпоредил предприемането на мерки за овладяване на обстановката по пътищата в областта. Ежеседмично служители на РПУ в региона ще провеждат мероприятия, свързани с пътната безопасност. В полицейската операция взеха участие сили и средства на групите „Пътен контрол" и „Териториална полиция" при РПУ - Пазарджик.


Проверени са 152 броя моторни превозни средства, като констатираните нарушения са общо 45. От тях за превишена скорост - 6, неизползване на предпазни колани - 9. Техническа неизправност на автомобилите си са имали трима водачи, а 4 са били без задължителната застраховка "Гражданска отговорност", трима са били с нередовни пътни документи. Заловени са 4 неправоспособни водачи, 19 са другите нарушения. По Закона за движение по пътища и Закона за застраховането са съставени общо 19 акта.
Информацията е на радио "Фокус" - Пазарджик.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Specializirana-policeiska-operaciya-akciya-e-provedena-snoshti-v-Pazardzhik-31676
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.