Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тежкотоварните коли в Пловдив ще заплащат дневна такса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:13 / 23.11.2004Коментари ()1124
Тежкотоварните автомобили, които преминават транзитно през Пловдив, ще използват от началото на март следващата година обходни маршрути. Това реши на свое заседание общинската комисия по безопасност на движението.
Според председателя на комисията, зам.-кмета по сигурността Здравко Зафиров, с въвеждане на новата схема, ще бъдат съхранени градските улици и ще се облекчи движението през тях, защото само през митническия терминал на ден минават около 200 ТИР-а. Предстои проектът да бъде съгласуван с областното пътно управление, след което ще започне изработване на специални табели, които ще бъдат поставени за улеснение на водачите.
Предвижда се от началото на март следващата година строителните машини и използваните за търговски цели тежкотоварни автомобили да се придвижват по централните улици на Пловдив, като заплащат дневна такса според тонажа. Това предложение на комисията по безопасност на движението предстои да бъде разгледано и одобрено от Общинския съвет, съобщи Focus news, цитирайки БНР.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tezhkotovarnite-koli-v-Plovdiv-shte-zaplashtat-dnevna-taksa-3179
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.