Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Венцислав Каймаканов се срещна с ръководството на фондация "Различни, но равни"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:23 / 25.09.2007Коментари ()3197
© Plovdiv24.com
"Аз съм тук не за ви говоря, а за да ви чуя". Така започна срещата на независимия кандидат за кмет Венцислав Каймаканов с ръководството на фондация "Различни, но равни", предаде Агенция "Фокус". Това е единствената фондация, изградена само от родители на деца с интелектуални увреждания.


"Мисля, че вашите предложения могат да бъдат полезни в програмата. Срещата не е предизборна, а е правилният начин да се ориентираме в проблемите на обществото и да вземем верните решения. Това е само първата ни среща, след която ще започне съвместната ни работа", увери родителите Венцислав Каймаканов.
Атанас Тасков, който е председател на фондацията от 8 месеца, отбеляза, че се е заел със задачата да представи проблемите нта семействата и на децата от обществото. "Нашите деца са част от обществото и ние искаме да ги интегрираме. Може би сега, след тази среща, ние имаме шанс да наваксаме пропуснатото през годините когато нашият проблем - на семействата на децата с интелектуални затруднения и изобщо на децата в неравностойно положение, е бил на последно място в йерархията на интереса на хората, които решават проблемите", каза той.

По думите му родителите на децата също се намират в нерваностойно положение, изолирани са от обществото, а доста често има и изоставени майки. "Тук ние виждаме нашето място и очакваме помощ от обществото", допълни Атанас Тасков. Той разказа за програмите, по които работят заедно с общинската администарция от една година. Една от тях - Плуване, е с 8-годишна давност, но работата по нея е подновена. Две деца от тези, които са били включени в програмата, са станали олимпийски шампиони на параолимпийските игри в Дъблин. "Сега те продължават да тренират и това е доказателство, че дацетга имат място в обществото", подчерта Тасков.


Фондацията и община Пловдив работят по още 5 програми, които са с продължителност от 3 до 6 месеца. Програмите са Хипотерапия (лечение чрез конна езда), Рехабилитация в Медицинския колеж, Логопед и Рехабилитация на лежащо болните деца от специалист, който ги посещава вкъщи.
Като задача пред следващото управление на Пловдив от фондация "Различни, но равни" поставиха идеята да се направи социално-информационен център. "Работата за тези деца трябва да е постоянна, както и контактите със семействата им", каза Венцислав Каймаканов. Двете страни се договориха, че екип от сдружението ще стане част от Обществния съвет по социалните дейности, който консултира програмата на Каймаканов, а след изборите ще работят съвместната им работа ще продължи и фондацията ще бъде коректив на управлението на администрацията и на Общинския съвет.

 



Още по темата: общо новини по темата: 518
24.01.2009 »
31.12.2007 »
10.12.2007 »
12.11.2007 »
09.11.2007 »
09.11.2007 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vencislav-Kaimakanov-se-sreshtna-s-rukovodstvoto-na-fondaciya-Razlichni-no-ravni-32623
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.