Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Николай Караиванов: Ще усвояваме еврофондовете чрез добри проекти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:43 / 28.09.2007Коментари ()3506
© Plovdiv24.com
Ще усвояваме еврофондовете чрез добри проекти, чрез успешно сътрудничество между неправителствените организации и бизнеса, и държавата. Това заяви в интервю за Агенция "Фокус" кандидат-кметът за град Пловдив Николай Караиванов от десен алианс "ДА за Пловдив", издигнат от СДС. "При всички случаи ще се постараем те да бъдат ефективни", посочи кандидат-кметът.
"Има много готови проекти. Община Пловдив е кандидатствала по тях. До този момент сме усвоили проекти по определени оперативни програми. Базата от проекти вече е налице", каза той.


Партньорство с неправителствените организации и бизнеса в града е важно за развитието на Пловдив, коментира Караиванов и обясни, че това е част от демократичното управление с думите: "Демокрацията изисква взаимодействие с гражданското общество. Това е демокрация - гражданите да управляват, а кмета да е един добър стопанин и ръководител, които да се вслушва в проблемите на гражданите"
На въпрос как ще развива чуждестранно партньорство в Пловдив, кандидат-кметът отговори: "Ние вече сме членове на Европейския съюз.

дин от водещите приоритети е да привличаме чуждестранните партньори и техните инвестиции. Ние трябва да станем отворена община, която има своите представителства в ЕС и чуждестранните компании да имат доверие, че могат да инвестират в град Пловдив. От това ще спечелят не само инвеститорите, но и пловдивчани", категоричен бе Караиванов. Той акцентира върху осигуряването на прозрачност и минимална бюрокрация във всяка една община, което ще улесни инвеститорите.


Попитан как ще работи за усвояване на средствата от Европейския съюз, Николай Караиванов отговори: "Аз и сега работя в посока на тяхното усвояване" и посочи Асоциацията на общини от южен централен район "ХЕБЪР", в която си сътрудничат членове от Пазарджишка и Пловдивска област.



Още по темата: общо новини по темата: 518
24.01.2009 »
31.12.2007 »
10.12.2007 »
12.11.2007 »
09.11.2007 »
09.11.2007 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nikolai-Karaivanov-Shte-usvoyavame-evrofondovete-chrez-dobri-proekti-32814
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.