Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съветът по осиновяване в Смолян е осигурил семейства за 58 деца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:29 / 01.10.2007Коментари ()2002
Педесет и осем деца намериха своето семейство и своите родители с помощта на Съвета за осиновяване в Смолян, съобщи за радио "Фокус" - Смолян директорът на "Социални грижи" в Смолян Сийка Иванова.

За двугодишния период, откакто е създаден, този съвет заседава два пъти месечно, а в него влизат педагози, психолози, лекари и юристи.


Попаднало в семейна среда, всяко дете се проследява в двегодишен следосиновителен период. "При децата, които се отглеждат вече в семейство, има огромно развитие за изминалите до две години", каза Сийка Иванова.

Няма върнати или разсиновени деца. Много повече са кандидат-осиновителите, над 1000 на брой, но "Съветът по осиновяване търси осиновители за детето, а не обратно" уточни директорът на "Социални грижи".

Кандидат-осиновителите още не са мотивирани да осиновяват деца от три групи, според Сийка Иванова и това са големите, във възрастова група от 7 до 18 г., децата с малцинствен произход и тези с увреждания. Деца с три отказа за осиновяване стават обект на друга процедура и с тях се ангажира Съветът за международни осиновявания.



Източник: радио "Фокус" – Смолян


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Suvetut-po-osinovyavane-v-Smolyan-e-osiguril-semeistva-za-58-deca-32941
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.