Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тревожна е статистиката при тези, които шофират след употреба на алкохол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:55 / 01.10.2007Коментари ()1498
По разпореждане на директора на Областна дирекция "Полиция" - Пазарджик комисар Емил Ганчев бе проведена специализирана полицейска операция по безопасността на движението, съобщи за радио "Фокус" - Пазарджик говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Тя се проведе на територията обслужвана от РПУ - Пазарджик. В нея взеха участие служители от групите "Пътен контрол" при районните полицейски управления в Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград, както и автопатрули на "Специализираното подразделение за охрана на обществения ред" при полицейското управление в областния град. При обобщаване на данните от акцията, на която бяха проверени общо 376 броя моторни превозни средства. Констатираните нарушения са 88. "Най-обезпокояваща е статистиката при водачите, които шофират след употреба на алкохол и при тези, които шофират с превишена скорост", информира Мирослав Стоянов. За почивните дни са хванати 7 пияни шофьори, които били зад волана с над 1.2 промила алкохол в кръвта.


30 на брои са съставените актове за превишаване на максимално допустимата скорост, 14 - за неизползване на предпазни колани. Хванати са 10 неправоспособни водачи и 6 шофьора с нередовни пътни документи и с техническа неизправност на моторните превозни средства, които управляват. Без задължителната застраховка "Гражданска отговорност" са били трима човека. Служителите от група "Специализираното подразделение за охрана на обществения ред" при РПУ - Пазарджик са извършили проверки на 22 автомобила и 40 лица, при което са съставили 2 броя акта по Наредбата за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в община Пазарджик.



Източник: радио "Фокус" - Пазарджик


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Trevozhna-e-statistikata-pri-tezi-koito-shofirat-sled-upotreba-na-alkohol-32946
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.