Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Херцогът на Бавария се срещна с ученици от Английската гимназия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:30 / 05.10.2007Коментари ()2379
© Plovdiv24.com
На посещение в Езикова гимназия „Пловдив" днес пристигнаха херцогът на Бавария Негово кралско височество Франц фон Байерн, председателят на фондация „Ханс Зайдел" Волфганг Глескер, културното аташе при Посолството на ФРГ Фердинанд фон Вайе и ръководителят на консултантския отдел за немски език към посолството Михаел Хабенбахер, научи Plovdiv24.com.

Делегацията бе посрещната от ръководството на гимназията по традиционен български обичай с погача и чубрица. Те се срещнаха с учениците на гимназията и посетиха мултимедийния център за обучение по немски език.

Припомняме, че на 14 февруари тази година в гимназията беше открит мултимедиен център, чието оборудване на стойност около 10 000 евро беше осигурено от Херцога на Бавария и неговото сдружение с идеална цел „Нимфенбург".

"Тогава Негово кралско височество не успя да дойде, но изпрати поздравителна телеграма и обеща, че ще посети гимназията при първа възможност. Сега изпълнява обещанието си. Учениците ще му покажат как работят в мултимедийния център", обясни директорът на гимназията Валентин Караминев.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Hercogut-na-Bavariya-se-sreshtna-s-uchenici-ot-Angliiskata-gimnaziya-33137
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.