Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
МЗ даде нови линейки на "Спешна помощ" в София, Брацигово, Ракитово и Шабла
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:01 / 03.12.2004Коментари ()2314
С десет нови санитарни автомобили се обновява системата за спешна медицинска помощ в страната. Министърът на здравеопазването Славчо Богоев връчи днес ключовете новите линейки на директори на центрове за спешна медицинска помощ, съобщиха от пресцентъра на МЗ. Министерството на здравеопазването счита, че е необходим дългосрочен инвестиционен план за решаване на транспортните нужди на СМП. Част от тази програма е закупуването на 10 нови модерни санитарни автомобили, за които правителството отпусна 600 000 лева. Разпределението на новите автомобили бе направено след обстоен анализ на състоянието на автомобилния парк на центровете за спешна медицинска помощ в страната, тяхната натовареност и интензивност на работа.
Три от новите линейки МЗ предоставя на пребазираните спешни екипи в гр. Ракитово, Брацигово (и двата към ЦСМП-Пазарджик) и Шабла (ЦСМП-Добрич). Седем от новите санитарните автомобили се предоставят на Центъра за спешна медицинска помощ – София град, където интензивността на работата е изключително висока – при голям брой повиквания на смяна и висока натовареност на екипите, и 24-часов режим на експлоатация на автомобилите. В замяна на новите автомобили, ЦСМПІ–София град предоставя шест санитарни автомобили в добро състояние на центровете за спешна медицинска помощ в Благоевград, Монтана, Плевен, Пловдив, Смолян и Хасково, се казва още в съобщението.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/MZ-dade-novi-lineiki-na-Speshna-pomosht-v-Sofiya-Bracigovo-Rakitovo-i-Shabla-3323
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.