Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Завърши конкурс за българска народна музика в Чепеларе
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:21 / 09.10.2007Коментари ()1711
Варненският композитор Атанас Илиев е бил отличен в категорията за песенна композиция на първия национален конкурс "Нова българска народна музика в 7/8" в Чепеларе, състоял се преди два дни.

От 62 произведения на 48 автори за участие във втория кръг са били номинирани едва 10 творби, сред които и песента за хор и оркестър на Атанас Илиев. Както и останалите композиции в конкурсната програма, песента е изпълнил академичният хор и оркестър при Музикалната академия в Пловдив с диригенти Константин Бураджиев и Владимир Владимиров.

По предварително изтеглени номера, творбите са оценявани анонимно от високо професионално жури с председател проф. Милчо Василев - ръководител на катедра "Музикален фолклор" в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив.

В края на конкурса се оказва, че в него са взели участие най-изявените български творци в жанра на авторската вокална и инструментална музика на фолклорна основа. В двете категории - за инструментална и за вокална музика, са отличени произведенията на общо шестима автори.

Първото издание на конкурса пък е посветено на присъединяването на България към Европейския съюз.



Източник: Actualno.com


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Zavurshi-konkurs-za-bulgarska-narodna-muzika-v-Chepelare-33277
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.