Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проверяват община Сопот за финансови злоупотреби
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:10 / 11.10.2007Коментари ()1027
Наличието на нарушения при извършване на ремонтите на 15 общински обекта в Сопот през 2006-та година проверява Икономическа полиция, съобщи председателят на Общинския съвет в града Христо Цолев. Проверката е разпоредена от Районната прокуратура в Карлово, след като временна комисия при местния парламент е проверила документацията за част от ремонтите.

Комисията е назначена от Общинския съвет на 12 април т.г. и е трябвало да излезе с отчет за дейността си до края на юни. Въпреки многото писма до досегашния кмет на общината Веселин Личев документацията за извършените ремонтни дейности да бъде предоставена на съветниците, те не я получили. Месеци по-късно общинските съветници успели да се доберат до документите за 6 от ремонтираните обекти. Оказало се, че изплатените от общинския бюджет средства за ремонти са в пъти повече, в сравнение с вложените. Разликите между за реалните разходи и парите, отпуснати от общината са общо 55021 лв., заяви Цолев. Резултатите от проверката на временната комисия сочат, че ремонтните дейности са извършвани с некачествени суровини, а в много случаи по документи са закупени материали, които в действителност липсват.

Констатациите от проверката на общинската комисия са изпратени и в Главна прокуратура, парламентарната комисия за борба с корупцията и антикорупционната комисия към Министерски съвет.

 



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Proveryavat-obshtina-Sopot-za-finansovi-zloupotrebi-33407
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.