Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Смолян получи награда за позитивно отношение към хората с увреждания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:48 / 06.12.2004Коментари ()984
Община Смолян бе наградена с кристалния плакет на Министерството на труда и социалната политика “Символ за позитивно отношение към хората с увреждания”, съобщиха от общинската пресслужба. Наградите връчи министърът на труда и социалното политика Христина Христова послучай Международния ден на хората с увреждания. Кристалният плакет се дава за първи път и е отличие за работодатели, които проявяват най-голяма активност и загриженост за пълноценната реализация на хора с увреждания през годината. Основните принципи, по които е оценяван приносът на работодателите за интегриране чрез заетост на хора с увреждания, са брой разкрити работни места за хора със специфични възможности, личен принос на работодателя за адаптиране на работното място и наемане на хора с висока степен на намалена работоспособност.
Смолянска община е номинирана в категорията за личен принос. Тя е разкрила работно място за човек с 80% намалена работоспособност и има личен принос на работодателя 12 300 лв. Ангел Башев - човекът с увреждане, за когото е разкрито и адаптирано работното място, връчи кристалния символ и грамотата за позитивно отношение, с което бе наградена община Смолян, на кмета Дора Янкова на организираното от Съюза на инвалидите в Смолян тържество по случай Международния ден на хората с увреждания.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Smolyan-poluchi-nagrada-za-pozitivno-otnoshenie-kum-horata-s-uvrezhdaniya-3358
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.