Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министър-председателят Кобургготски ще присъства на премиерата в обновената Миланска скала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:57 / 07.12.2004Коментари ()684
По покана на кмета на Милано Габриеле Албертини министър-председателят Симеон Сакскобургготски ще присъства на откриването на музикалния сезон в обновената сграда на Миланската скала. Премиерът замина днес следобед, придружен от съпругата си Маргарита Сакскобургготска, съобщиха от правителствената пресслужба. По традиция на премиерата на сезона в Миланската скала се канят държавни и правителствени ръководители, известни личности от всички сфери на обществения живот.
В рамките на краткото си посещение в Италия, премиерът ще проведе и неофициални срещи с представители на италианския бизнес. До завръщането му утре, функциите на министър-председател ще изпълнява вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева.
Довечера официалните гости ще гледат операта "Признатата Европа" на Антонио Салиери, с която театърът "Ла Скала" е бил открит през 1778 г. Диригент ще бъде Рикардо Мути. Градските власти на Милано планират да покажат на живо представлението, с което ще бъде открита обновената сграда, на огромни екрани навън и в театрите "Арчимболди" и "Дал Верме", се казва още в съобщението.

"Ла Скала" ще отвори врати след цели три години реконструкция. Сега тя вече е не само най-известната и най-стара опера в света, но и една от най-модерните. Нейното обновяване е дело на най-добрите италиански майстори и плод на инвестиции от 60 млн евро. Билетите за първото представление след дългогодишното прекъсване отдавна са изкупени, а на премиерата са поканени държавни глави и видни световни личности.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ministur-predsedatelyat-Koburggotski-shte-prisustva-na-premierata-v-obnovenata-Milanska-skala-3373
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.