Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Такса смет влезе в предизборната битка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:51 / 08.12.2004Коментари ()1357
Като опит да се пробие градския бюджет и да бъде подложено на риск зимното почистване на града определи кметът Чомаков предложението на общинския съветник Димитър Костов да бъде намалена такса смет в Пловдив. Очаква се на утрешната си сесия ОбС да вземе решение по този въпрос, както и по предложението на зам.-кмета Атанас Славов градският транспорт да поскъпне с 10 ст. за нормалните билети и с 20 за ученици, студенти и пенсионери.
Според д-р Чомаков чрез предложението на Костов БСП цели да трупа политически дивиденти и да компрометира общинското управление. Кметът заяви, че Пловдив е един от малкото градове, в които такса смет не е увеличена и все пак градът е сравнително чист. Подобна стъпка ще има и социални последици, допълни той, припомняйки заявлението на комуналната фирма "Еко Глабал", че ще се наложи да съкрати наполовина работниците и услугите си.
"Коалиция за България" ще подкрепи предложението на Димитър Костов, но е категорично против поскъпването на градския транспорт, съобщи председателят на групата в ОбС Николай Радев, предаде радио Пловдив. Съветниците от ОДС и НДСВ нямат единно становище и ще гласуват по съвест, а ДПС ще решава своя вот на заседание тази вечер.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Taksa-smet-vleze-v-predizbornata-bitka-3394
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.